Methode

Onderbouwd door de wetenschap.
Ontworpen voor de praktijk.

Je doet het zelf, maar niet alleen.

Impactvol, laagdrempelig en wetenschappelijk bewezen.

De UGURU methode bestaat uit een unieke mix van 3 elementen.

Peer learning: Je doet het zelf, maar niet alleen. In een kleine groep gelijkgestemden voel je je veiliger, durf je je open uit te spreken en ben je meer bereid om risico’s te nemen. Peer learning is het beste antigif tegen aangeleerde hulpeloosheid.


Action learning: Niet ‘praten over’ maar gewoon doen.
In onze programma’s ga je meteen aan de slag met wat je hebt geleerd. Je haalt feedback op en voert dappere gesprekken met je belangrijkste stakeholders. Inzicht én een schop onder je kont dus.


Blended learning: Een combi van verschillende vormen van leren.
Iedereen leert anders. Bij UGURU bepalen homegroups zelf hoe en waar de sessies plaatsvinden, remote of fysiek, en wordt de content op verschillende manieren aangeboden: via video, audio, artikelen en korte scans.


De vier stappen van onze methode.

De vijf chapters van UGURU zijn gebaseerd op de fasen van “Theory U”, een wetenschappelijk gefundeerd model voor duurzame verandering bij individuen, teams en organisaties.

Elk chapter is opgebouwd uit vier stappen. Elke stap begint met een video waarin wordt uitgelegd wat precies de bedoeling is.

 • 1. Intro & prep

  “De artikelen zijn super interessant en sluiten naadloos aan op de opdrachten van de hoofdstukken.”

  In de eerste stap bereid je jezelf voor op het hoofdstuk Je bekijkt een video en leest een artikel over het thema van het hoofdstuk. Ook vul je een u-scan in en vraag je twee anderen de scan voor jou in te vullen.
 • 2. Homegroup sessie

  “Tot onze eigen verbazing liepen de sessies als een trein. Het ging helemaal vanzelf.”

  De tweede stap is een sessie met je homegroup van 2,5 uur. Langer mag natuurlijk ook, als jullie dat willen. De sessies vinden plaats waar je wilt: op kantoor, een externe locatie, of online.
 • 3. Moedig gesprek

  “Door de moedige gesprekken heb ik gesprekken gevoerd die ik anders in geen 100 jaar had gevoerd.”

  In de derde stap voer je een moedig gesprek met iemand die belangrijk voor je is, over het thema van het chapter. Je weet wel, zo’n gesprek waarvan je weet dat je het eigenlijk zou moeten voeren, maar steeds maar niet doet.. Een beetje spannend dus. We helpen je te bepalen met wie, waarover en hoe je dit gesprek voert.
 • 4. Walk & talk

  “De walk & talk was steeds het fijnste moment van elk hoofdstuk.” De vierde en laatste stap van elk chapter is een wandeling, telkens met iemand anders uit je homegroup. Dit is hét moment om alles even rustig te laten bezinken. Samen blik je terug op het chapter, deel je de belangrijkste inzichten, en voer je samen een bijzondere opdracht uit.  

"Leren door te ervaren en zelf achter het coachingsstuur te zitten is echt een topformule."

Pascal van Ham | Partner & Strategy Director | Gardeners

Duik in de ideeën achter UGURU.

Wil je meer leren, weten en ontdekken over de wereld achter UGURU? Lees het boek Egotrip, geschreven door onze eigen Nanja Kolk, PhD.

In Egotrip neemt Nanja je mee op reis door de menselijke psyche.

Dwars door het ondoorgrondelijke landschap van je brein, door de dichte mist van je onbewuste, langs de kolkende stroom van je gedachten en gevoelens, naar de oeroude wortels van je verleden, en weer terug naar je relaties in het hier-en-nu.

Bekijk onze shop

Winkelwagen

CART EMPTY

Nothing to see here. Try adding some products to your cart to check-out your order.