Skip to main content

MISSION

WAT DRIJFT ONS?

 

In een dedicated team van psychologen, coaches, gedragswetenschappers, schrijvers, techies, designers, videomakers, en sound wizards, maken we van UGURU het coolste, en meest impactvolle programma ooit.

We hebben allemaal heel veel passie voor onze missie: champions league journeys, zelfgestuurd, betaalbaar en dus bereikbaar voor iedereen.

Bij UGURU zijn we bepaald geen groentjes als het gaat om persoonlijke en teamontwikkeling. Ons peer learning platform is gebaseerd op een wetenschappelijke kennisbasis, en is ontstaan uit de praktijkervaring van boutique adviesbureau The Changery, opgericht in 2008. Vijftien jaar en duizenden leiders en teams verder, zagen we het licht: zo kan het ook. Maar dan voor iedereen.

Onze best practices vormen de basis van UGURU.

 
WAAR GELOVEN WE IN?

Of je nu een frisse 25-jarige bent of een doorgewinterde 50-er, er valt altijd wat te leren over jezelf. Als mensen uit alle delen van de organisatie – waar je ook zit – dezelfde taal zouden leren spreken, zou dat wederzijds begrip en samenwerking enorm verbeteren.

Mensen zijn tot veel meer in staat dan ze denken. Elk beetje wijsheid zit al ergens verstopt. Je moet alleen weten waar je moet zoeken.

Online sessies kunnen een beetje onpersoonlijk aanvoelen, maar ze hebben een groot en onverwacht voordeel: ze emanciperen introverten. Aangezien ongeveer de helft van de wereldbevolking introvert is, kan het afwisselen van virtuele en fysieke bijeenkomsten beter inspelen op ieders behoeften. 

Mensen hebben minder begeleiding nodig dan ze denken. Het is aangeleerde hulpeloosheid die ons doet smachten naar begeleiding buiten onszelf. Wij geloven erin om mensen in staat te stellen hun eigen weg te vinden in plaats van anderen het zware werk te laten doen. Zoek gewoon wat gelijkgestemde peers uit om jouw eerlijke spiegels en mede-waarheidszoekers te zijn.

De meeste tests zijn onzin. Ze missen validiteit en betrouwbaarheid terwijl mensen er hun hele identiteit aan ontlenen. Gebruik deze instrumenten daarom alleen als input voor reflectie. Stop mensen niet in hokjes, maar geef ze stof tot nadenken. 

Persoonlijke ontwikkeling is soms best taaie shit, daarom heb je humor en lichtheid nodig om het draaglijker te maken en om er achter te komen dat de reis naar binnen eigenlijk best leuk is. Neem jezelf gewoon met een korreltje zout.

 

wil je meer weten?

LET'S MEET